Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Uutisia.
Tiedotteet.
Kuudes voimala.

Uusi eduskunta hyväksynee
kuudennen ydinvoimalan selvin luvuin

Eduskuntatalo.Ydinenergianuoret ry on selvittänyt uuden 18.3.2007 vaaleissa valitun eduskunnan suhtautumisen kuudenteen ydinvoimalaan.

Pohjatietoina selvityksessä käytettiin jatkavien edustajien aikaisempaa käyttäytymistä, sekä uusien osalta heidän vastauksiaan YLE:n vaalikoneeseen.

Vastauksia on tulkittu varovaisesti siten, että "jokseenkin eri mieltä" -olevat on listattu ydinvoiman vastustajiksi. Kukaan läpimenneistä ei ole vastannut "en osaa sanoa" tai vastaavaa.

Näin on saatu selville 197 kansanedustajan nykyinen kanta lisäydinvoimaan.

Kolmen edustajan osalta olemme epätietoisia, joten veikkaamme taas varovasti että ainakin yksi heistä äänestäisi kuudennen ydinvoimalan puolesta ja kaksi vastaan.

Näin saadaan varovainen arvio, että mahdollinen periaatepäätöshakemus kuudennesta ydinvoimalasta hyväksyttäisiin nykyisessä eduskunnassa äänin 113-87.

Äänestystulokseen saattaa tosin vielä tulla yksittäisiä muutoksia, mikäli edustajia vaihtuu kesken kauden. Lisäksi eduskunnassa kulloinkin istunnossa puhetta johtava puhemies pidättäytyy äänestämästä.

Tällä kertaa ero ydinvoiman kannattajien hyväksi on niin selvä ja vastaukset tulkittavissa yksiselitteisesti, ettei muutamilla yksittäisillä vaihdoksilla tule olemaan vaikutusta lopullisen äänestyksen tulokseen, mikäli teollisuus jättää hakemuksen uuden ydinvoimalan rakentamiseksi.

Ydinenergianuoret on arvioinut, että teollisuus jättäisi hakemuksen noin kuukautta seuraavien kunnallisvaalien jälkeen eli 2008 marraskuun puolessa välissä.

- Katso ydinenergianuorten suunnittelema aikataulu Fin6:lle.

Uutisia.

Fortum luovutti YVA-ohjelman KTM:lle

Kunnat kilpailevat voimalaitoksesta

Fennovoima tarjoaa jätteitä Posivalle

Ydinvoiman kannatus huippulukemissa

Metalliteollisuus raivaa tietä sähköntuotantoon

FIN6:n YVA-ohjelma on valmis

KD:n nuoret vaativat lisää ydinvoimaa

Voimayhtiöt käynnistivät Fin6:n suunnittelun

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 26.6.2007