Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Uutisia.
Tiedotteet.
Kuudes voimala.

Britannia lämpenee ydinvoimalle

Iso-Britannia on kovien haasteriden edessä, kun hiilidioksidipäästöjä pitää leikata 60 prosenttia..Iso-Britannia on tehnyt pitkään odotetun päätöksen energiapolitiikkansa suunnasta. Parlamentin alahuone hyväksyi torstaina 10. tammikuuta hallituksen suunnitelman uusien ydinvoimaloiden rakentamisesta. Kuuden tunnin keskustelun jälkeen 409 kansanedustajaa äänesti ydinvoiman puolesta, 161 vastaan.

Saarivaltion on määrä korvata 14 vanhaa ydinreaktoriaan uuden sukupolven laitoksilla. Vanhat voimalat tuottavat lähes viidenneksen maan sähköstä. Elinkeinoministeri John Hutton on väläytellyt maassa olevan tarvetta jopa 20 ydinvoimalalle. Britannian on määrä leikata hiilidioksidipäästöjään 60 prosentilla vuoteen 2050 mennessä. Hallituksen suunnitelmissa ydinvoima on noussut tehokkaimmaksi keinoksi ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Springfields.– Hallitus uskoo, että uusilla ydinvoimaloilla on osansa esitettävänä tämän maan energiahuollossa tulevaisuudessa yhdistettynä muihin hiilidioksidia vähän synnyttäviin energialähteisiin", elinkeinoministeri John Hutton linjasi parlamentin istunnossa.

Pääministeri Gordon Brown antoi esimakua hallituksen suunnitelmista jo sunnuntaina:
– Energia-asioista päätettäessä kansalaiset odottavat meillä olevan strategia, jolla turvataan ei vain turvallisen energian saanti vaan myös kohtuuhintaisen energian saatavuus ja joka ei jätä täysin riippuvaiseksi muista maista, Brown muistutti The Guardianin haastattelussa.

Kantona Britannian energiapoliittisessa kaskessa on Greenpeace, joka jo viime vuonna onnistui viivyttämään edellistä hallituksen suunnitelmaa vuoden oikeustaistelulla. Järjestön masinoimat uudet oikeustoimet voivat viivyttää uusien voimaloiden rakentamista jälleen vuodella.

Lue lisää Britannian energiantuotannosta BBC:n reportaasista.

Uutisia.

YEN:Ydinvoimapäätöksiä ei pidä viivyttää

Teollisuuden Voima hakee periaatepäätöstä

YEN: Ydinsähköstä kuluttajan valinta

Fortum varautuu kaukolämmön tuotantoon ydinvoimalla

Viro mielii omaa ydinvoimalaa

OL4:n YVA-selostus jätettiin ministeriölle

Ruotsin kansanpuolue vaatii lisää ydinvoimaa

Fennovoima selvittää ympäristövaikutuksia neljällä paikkakunnalla

Ranska mielii rakentamaan ydinvoimaa Arabiemiraatteihin

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 5.5.2008