Navigointivalikko Etusivulle Haku Yhteystiedot Esittely Faktaa ydinvoimasta Ajankohtaista Kuudes voimala Viides voimala

> Suomeksi
> In English

 

Uutisia.
Tiedotteet.
Kuudes voimala.

Kuusisto A-Talkissa: edullinen perusvoima leikkaa kasvihuonepäästöjä

Kari Kuusisto.Yleisradion A-Talk -ohjelmassa 26. huhtikuuta keskusteltiin Tshernobylin onnettomuuden 20-vuotispäivän hengessä ydinvoimasta. Keskustelemassa olivat Ydinenergianuorten varapuheenjohtaja Kari Kuusisto, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola, Vihreän liiton puheenjohtaja Tarja Cronberg ja Greenpeacen energiavastaava Harri Lammi.

Kuusisto totesi ohjelmassa, että Suomessa on haluttu vähentää kasvihuonepäästöjä sillä, että meillä on edullista, vakaahintaista perusvoimaa runsaasti tarjolla. Ne leikkaavat päästöjä Suomessa.

- Me emme voi leikata Suomessa Kiinan päästöjä, Kuusisto muistutti.

Kesäkuussa 2001hyväksytyssä energia- ja ilmastostrategiassa oli kaksi vaihtoehtoa perusvoiman tuottamiseen: ydinvoima ja maakaasu. Kuusisto muistutti valitun ratkaisun onnistumisesta: jos vuosituhannen alussa olisi valittu maakaasu, oltaisiin nyt todella suurissa vaikeuksissa. Kaasun hinta on noussut 40 prosenttia tähän mennessä, ja tukkuhinta nousee tämän vuoden aikana 30 prosenttia.

Sähkön kulutus ja hyvinvoinnin kasvu ovat Kuusiston mukaan aina kulkeneet käsi kädessä.

- En ole nähnyt sellaista valtiota, jossa bruttokansantuote kasvaisi ja samaan aikaan sähkön kulutus laskisi merkittävästi. Viime vuonna sähkön kulutus laski, koska paperitehtaat olivat kuusi viikkoa kiinni. Suomen ja Ruotsin sähkönkulutus per kapita on kaksi ja puoli kertaa suurempi kuin Tanskassa ja Saksassa, koska meillä on luojan kiitos raskasta teollisuutta, Kuusisto totesi.

Puhemies Lipponen:
Ilmastosopimus ei pidä ilman kuudetta ydinvoimalaa

Uutispäivä Demarin haastattelema eduskunnan puhemies Paavo Lipponen pitää kuudennen ydinvoimalan rakentamista kiireellisenä. Lipponen on ilahtunut kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen ydinvoiman lisärakentamiselle myötämielisistä lausunnoista.

- Kioton ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttaminen ilman viidettä ydinvoimalaa ei olisi ollut mahdollista. Vuoden 2012 jälkeen asetettavia uusia tavoitteita ei kyetä täyttämään ilman kuudetta. Seuraava hallitus joutuu tämän kysymyksen eteen. Viivyttelyn mahdollisuutta ei ole, eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sanoo Demarissa.

- Katso A-Talk Ylen kotisivuilta.
- Lue Lipposen haastattelu Uutispäivä Demarista.

Uutisia.

Naapurit kiinnostuneita Suomen markkinoista

Fortum luovutti YVA-ohjelman KTM:lle

Kunnat kilpailevat voimalaitoksesta

Fennovoima tarjoaa jätteitä Posivalle

Ydinvoiman kannatus huippulukemissa

Metalliteollisuus raivaa tietä sähköntuotantoon

FIN6:n YVA-ohjelma on valmis

KD:n nuoret vaativat lisää ydinvoimaa

Voimayhtiöt käynnistivät Fin6:n suunnittelun

> Uutisarkistoon
> Tiedotteet

 

Päivitetty 4.7.2007